De prijs van het paradijs
Zeilen - Mei 2014

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Grote oceaan vooral erg Groot. duizenden mijlen Zeilen tussen onbedorven paradijzen, met niet veel meer dan zand en kokosnoten. de ultieme droom, die maar al te snel kan omslaan in een nachtmerrie. de gelukkigen mogen maandenlang zwoegen in Nieuw-Zeeland. hoe hoog is de prijs van het paradijs? .


lees het artikel >


Vertrekkers Vragen
Zeilen - Mei 2014

Zeilen vroeg drie ervaringsdeskundigen naar een antwoord op zes van de meest gestelde vragen over voorbereiding, uitrusting en apparatuur.


lees het artikel >


Vele wegen leiden naar Tonga
Zeilen - december 2013

Na maandenlang gerieflijk dagtochtzeilen door Frans PolynesiŽ gaapt ons nu een leeg stuk oceaan voor de boeg. Vanaf Bora Bora zijn er 1300 mijl te overbruggen naar Tonga. Onderweg zijn er mogelijkheden om te stoppen, maar makkelijk zijn deze niet. Voor bijbehorende video klik hier.


lees het artikel >


Parel van de PolynesiŽ
Zeilen - september 2013

Vanaf het Chileense vasteland zeilen we naar de Gambier-archipel, na 3800 zeemijl de eerste veilige stop. Een comfortabele ankerplek is na twee maanden rollen al meer dan voldoende, maar deze verre uithoek van Frans PolynesiŽ blijkt nog veel meer te bieden. voor de bijbehorende video klik hier.


lees het artikel >


Mijlen maken door het gangboord
Zeilen - juni 2013

Tijdens een lange reis blijven er klussen op je pad komen, klein en groot. Een grote klus die we altijd voor ons uitgeschoven hebben, duldt nu geen uitstel meer. Het vijftig jaar oude dek moet eraf. Het wordt een grotere klus dan we hadden verwacht. Voor bijbehorende video klik hier.


lees het artikel >


Met een tijdbom door de Wildernis
Zeilen - augustus 2012

De timing van ons nieuwe bemanningslid had niet beter kunnen zijn: die past naadloos in onze planning. Als we er ons voor deze ťne keer aan weten te houden. Vivianīs buik zal onverbiddelijk zijn als we aan de tocht van Ushuaia naar Valdivia beginnen. Voor routekaart en bijbehorende video klik hier.


lees het artikel >


Cover
Zeilen - december 2011

Ons artikel 'Varen door een koelkast' is verkozen tot coverstory van het december-nummer.

Bekijk de cover >


Varen door een koelkast
Zeilen - december 2011

Het 'rondje gletsjers' staat bekend als het hoogtepunt van Patagonie. Dit gebied vraagt om een specifieke voorbereiding en we zijn toe aan een praktijktest. Natuurlijk mocht hier ook weer de bijbehorende video niet ontbreken.


lees het artikel >


De herkansing
Zeilen - augustus 2011

Droombestemming PatagoniŽ wordt geblokkeerd door het traject ernaar toe. Lukt het deze zomer wel om tot het uiterste zuiden door te varen? Bekijk ook de videoversie van dit artikel.


lees het artikel >


Walvis bij de bovenboei
Zeilen - april 2011

In de Zeilen van april verscheen een kort artikel over het wedstrijdzeilen met walvissen met de lokale jachtclub in Puerto Madryn. Bekijk ook de bijbehorende video met spectaculaire beelden.


lees het artikel >


Gestrand in de woestijn
Zeilen - januari 2011

Dit artikel verhaalt over onze stranding in Puerto Madryn, waar we Duende uit het water moeten zien te krijgen om de reparatie aan het roer uit te voeren. Hiervoor bouwen we zelf een trailer. Een monsterklus... We maakten voor het eerst ook een video die bij dit artikel hoort.


lees het artikel >


Boordboeken
Zeilen - juni 2010

In de vaste rubriek 'Boordboeken' beschrijft Vivian welke boeken bij ons aan boord niet mogen ontbreken.


Lees de rubriek


Wat kost dat nou, zo'n wereldreis?
Zeilen - februari 2010

Na een enquete te hebben gehouden onder een twintigtal Nederlandse wereldzeilers, schreven we dit redactionele artikel. Onze eigen ervaringen (na het eerste jaar) zijn er natuurlijk ook in verwerkt. Als conclusie destilleerden we uiteindelijk een interessante budget-test.


lees het artikel >

Zoete dromen, zoute werkelijkheid
Zeilen - oktober 2009

De eerste oceaanoversteken: is het zo relaxed als we hadden verwacht? Binnen het artikel ook vier (door ons geredigeerde) ervaringen van anderen.


lees het artikel >


Een Afrikaanse verrassing
Zeilen - mei 2009

Bij vertrek waren we niet van plan om Gambia aan te doen, maar gelukkig veranderden we ons plan: het was een fantastische verrassing!


lees het artikel >


Groot blauw gat
Zeilen - februari 2009

Derde zelfgeschreven artikel voor maandblad Zeilen, maar het eerste sinds we echt onderweg zijn. Over de worsteling om over de finishlijn van Het Vertrek te komen, die juist een startlijn blijkt te zijn.


lees het artikel >


Vertrekker in spiegelbeeld
Zeilen - augustus 2008

Artikel geschreven door Ruth Gerritse (Thalassa II). Terugkomend vertrekker Ruth en Vivian, die op het punt van vertrekken staat, gaan samen een weekend zeilen en praten over aankomen en vertrekken.


lees het artikel >


De vuurdoop
Zeilen - juni 2008

Tweede zelf geschreven artikel voor het maandblad Zeilen. Tijdens onze eerste proefvaart naar Noorwegen komen we terecht in een zware storm van windkracht 10. Een echte vuurdoop...


lees het artikel >


Maak je boot zelfvoorzienend (interview)
YachtVision Magazine - mei 2006

Het magazine Yachtvision heeft ons geinterviewd over het voorbereiden van een wereldreis. Ook Rob Bonte en zeiljacht Espiritu komen in het stuk voor.


lees het artikel >


Zwerven over de zeven zeeŽn (interview)
Financieel Dagblad - februari 2006

Dit artikel in het Financieel Dagblad ging over het reizen over de wereldzeeŽn. Wij waren toen nog niet vertrokken. Naast het interview met ons staan er ook zeilers in die op dat moment aan het reizen waren (Sally Lightfoot) en zeilers die net terug kwamen (Pinical).


lees het artikel >


Nieuwe liefde roest wel
Zeilen - oktober 2004

Eerste zelf geschreven artikel wat verschenen is in het maandblad Zeilen. Het begint met de koop van Duende, in april 2002, en volgt alle onverwachte drama's die zich afspeelden tijdens de renovatie totdat ze weer te water ging in 2004.


lees het artikel >